تاریخ انتشار | 05 جولای 2022 |
---|---|
تعداد صفحات | 11 صفحه |
فرمت فایل | ورد ـ word ـ قابل ویرایش |
مقاله نگاهی ديگر به مديريت زمان یک مقاله کامل تنظیم شده در ۱۱ صفحه است که دارای عغناوین مختلفی می باشد.
چكيده :
امروزه تكنولوژي اطلاعات (IT) تاثير بسيار زيادي را در سازمانها داشته وساختارهاو روابط موجود در آنها را به طور چشمگيري دستخوش تغيير قرار داده است.به هرحال اطلاعات كار مهم و اصلي را در سازماندهي فعاليتهاي درون سازمان انجام مي دهد و تكنولوژي اطلاعات مي تواند تاثير بسزايي بر چگونگي اين امر داشته باشد.
مجـازي سازي و سازمانهاي مجازي مفاهيمي كه در عصر اطلاعات و پس از ظهور پيشرفتهاي زياد در فنآوري اطلاعــات مطرح شده اند. امروزه وسايل ارتباطي نظير ماهواره ها، كامپيوترهاي شخصي،اينترنت،شبــكه هاي كامپيوتري و… بسترهايي را براي ايجاد سازمانهاي مجازي بوجود آورده اند.در اين مقاله بـه معرفي سازمانهاي مجازي، چگونگي ايجاد، ويژگيها، مزايا و معايب، مديريت اين سازمانها و همچنين مجازي سازي در ايران خواهيم پرداخت.
مقدمه :
فنآوري اطلاعات يكي از پديدههاي مهم قرن بيستم ميباشد كه زندگي بشر را متحول ساخته و بسياري از علوم و موضوعات را تحت تاثير خود قرار داده است. امروزه استفاده از تكنولوژي اطلاعات و ارتباطات به منظور ايجاد ساختارهاي مشاركتي از اهميت قابل توجهي بــرخوردار شده است. سازمانهاي مجازي راه متفاوتي براي سازماندهي روابط بين كاركنان، مديــــران و مشتريان هستند. به كارگيري اطلاعات در دهه ۱۹۸۰ جايگاه خود را در استراتژيهاي تجاري به منظور به دست آوردن مزيت رقابتي كوتاه مدت و بلند مدت پيدا كرد.
ارتباطات الكترونيكي پيشرفته اين امكان را براي سازمانهاي اقتصادي فراهم كرده اند كه عمده مزاياي ادغام عمودي را بدون سرمايه گذاري قابل توجه اي بدست آورند. در اين صـــورت سازمانها مزيت هاي ادغام عمودي در بازار را تواماً دارا خواهند بود. به دليل وجود تكنولوژي ارتباطات سازمانهاي گوناگون مي توانند مانند زماني كه بخشي از يك سازمان اقتصادي تــك
مالكيتي هستند با يكديگر هماهنگ كار كنند و اين مساله مزيتي را ايجاد مي كند كه تواماً يك شركت كوچك و يك شركت بزرگ باشند.
تعريف سازمانهاي مجازي :
از تعاريف متعددي كه در مورد سازمانهاي مجازي ارائه شده است مي توان گفت كه :
يك سازمان مجازي مجموعه اي است موقت و شبكه اي از شركتهايي كه از نظر فرهنـگي، جغرافيايي و نوع فعاليتها، متنوع و پراكنده هستند و از تكنولوژي ارتباطات و اطلاعــات به منظور هماهنگي و ايجاد ارتباط با هم استفاده مي كنند تا بدين ترتيب از پاسخگويي بهتري به مشتري و كارآيي بيشتري در هزينه ها برخوردار شوند.
ايجاد سازمانهاي مجازي :
يك سازمان مجازي به واسطه دو عامل توسعه داده مي شود :
۱ـ همكاري استراتژيك
۲ـ تامين منابع از خارج
يك همكاري استراتژيك زماني شكل مي گيرد كه دو شريك تجاري موافقت كنند كه بــا هم مثل يك واحد تجاري به گونه اي تصميم بگيرند كه يك سازمان خارجي انجام فعاليتهــايي را كه در داخل شركت انجام مي شده است را بر عهده گيرد.يك واحد تجاري بايد بر فعاليتهـايي تمركز كند و آنها را خود انجام دهد كه براي انجام آنها بهترين است و بقيه فعاليتها را بـايد به بيرون از شركت واگذار كند.
ويژگي سازمانهاي مجازي :
سازمانهاي مجازي با توجه به خصوصياتي كه دارند باعث بروز تفاوتهايي در درون سازمـان و چه در رابطه با بيرون از آن مي شوند كه اين خصوصيات عبارتند از :
انتخاب كاركنان بيش از سابقه بر اساس اعتماد و مسووليت پذيري آنهاست. بنابراين مديران نيازي به كنترل مستقيم افراد ندارند و بدليل اينكه ارتبـاط به صورت الكترونيــكي انجــام مي شود افراد آزادي عمل بيشتري دارند در واقع انعطاف پذيرتر هستند.(۱)
با توجه به توضيحاتي كه داده شد براي مجازي سازي و مجازي شدن مي توان عوامــلي را به شرح زير برشمرد :
به طوركلي مي توان موانع زير را براي مجازي سازي مطرح كرد :
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.