تاریخ انتشار | 27 فوریه 2022 |
---|---|
فرمت فایل | ورد ـ word ـ قابل ویرایش |
تعداد صفحات | 28 صفحه |
این تحقیق مقاله دارای موضوعاتی همچون مقدمه تحلیل نتیجه گیری و …. می باشد و در ۲۸ صفحه تنظیم شده است و دارای پسوند ورد word قابل ویرایش است
يكي از رسالتهاي اساسي مديريت منابع انساني نگهداري كاركنان توانمند ميباشد. از آنجا كه اقدامات نگهداري، مكملي بر ساير اقدامات و فرايندهاي مديريت منابع انساني است، حتي اگر عمليات كارمنديابي، انتخاب، انتصاب و ساير اقدامات پرسنلي به نحو بايسته انجام شود بدون توجه كافي به امر نگهداري نتايج حاصل از اعمال مديريت چندان چشمگير نخواهد بود. نظام نگهداري منابع انساني ابعاد متعددي را شامل ميشود كه ميتوان آنها را به دو دسته تقسيم نمود: دسته اول در رابطه با حفظ و تقويت جسم كاركنان است مانند برقراري بهداشت و ايمني در محيط كار، اجراي برانامههاي ورزش و تندرستي و بعضي خدمات مشابه. دسته دوم شامل مواردي است كه تقويتكننده روحيه علاقمندي كاركنان به كار و محيط كار ميباشد مانند خدمات بيمه و بازنشستگي و خدمات پرسنلي. در صورت داشتن توجه و بكارگيري اين موارد امنيت شغلي در كاركنان ايجاد شده و به رضايت شغلي آنها منتهي ميشود كه اين امر خود از اهميت بسزايي برخوردار است.
در مقاله حاضر تأكيد اصلي بر روي موارد دسته اول است به اين صورت كه در ابتدا در مورد اصطلاحات ايمني و سلامت و جنبههاي قانوني آن بحث ميشود و در ادامه به برنامهها و راهكارهاي مديريت ايمني و سلامت حرفهاي پرداخته ميشود. در قسمت دوم مقاله بحث سلامت كاركنان با توجه به عامل كليدي استرس در محيط كار با تمركز بر روي شناخت و بهينه سازي ميزان استرس بررسي ميشود. در پايان اميد است كه توجه و بكارگيري مطالب و راهكارهاي اين مقاله در افزايش ايمني و سلامت محيط كار، بهينه سازي سطح استرس و ايجاد امنيت شغلي مناسب و در نهايت ايجاد رضايت شغلي موثر باشد كه اين نيز يكي از عواملي است كه در بهبود مستمر و تعالي سازمانها بايد در نظر گرفته شود.
در آينده و در تجارت تغييرات سريع باعث كوچكتر شدن سازمانها ميشود و سازمانها به سمت مجازي شدن پيش ميروند. سازمانها به صورت يك هسته مركزي در ميآيند و ساير قسمتها و كاركنان به صورت موقت در اطراف آنها قرار ميگيرند و اكثر مردم براي خود كار خواهند كرد. پرداختها به صورت قسمتي از سود خواهد شد و جاي دستمزدهاي ثابت را ميگيرد. كاركنان خود را بايد با قراردادهاي نامعين و مستقل وفق دهند. در اين شرايط كاركنان مجبورند همواره در حال يادگيري باشند كه دليل اين وضعيت افزايش روزافزون رقابت است. در آينده امنيت استخدام بر مبناي توانايي كاركنان در ايجاد ارزش افزوده ميباشد. با توجه به اين عوامل ميتوان نتيجه گرفت كه در آينده عمده مسئوليت ايمني و سلامت به عهده كاركنان است (وارن ۱۹۹۶؛ يوسف ۱۹۹۸).
ايمني۲: ايمني ميزان دوري از خطر تعريف شده است. ايمني يك موضوع حفاظت نسبي از برخورد با خطرات است و كميتي نسبي ميباشد.
خطر بالقوه۳: شرايطي كه داراي پتانسيل صدمه به افراد، خسارت به تجهيزات و ساختمانها، از بين بردن مواد و … باشد.
خطر بالفعل۴: واژه خطر بالفعل بيان كننده قرارگرفتن نسبي در معرض يك خطر بالقوه ميباشد ولي وقتي كه يك خطر بالقوه وجود داشته باشد الزاماً يك خطر بالفعل را به همراه نخواهد داشت.
حادثه ناشي از كار۵: حادثه يك رويداد يا واقعه برنامه ريزي نشده و بعضاً آسيبرسان و خسارتآور است كه انجام، پيشرفت، يا ادامه كار را به صورت طبيعي مختل ساخته و همواره در اثر يك عمل يا انجام يك كار غيرايمن يا در اثر شرايط غيرايمن يا در اثر تركيبي از اين دو به وقوع ميپيوندد.
ريسك۶: ريسك عبارت است از امكان وارد آمدن آسيب به انسان يا دارائي او (حقيقي ۱۳۷۹، ۱۱۰).
۴- روشهاي متداول بررسي و اقدام در زمينه بهداشت و ايمني محيط كار
روشهاي تامين سلامت كاركنان در محل كار: شامل روشهاي طبي، روشهاي كنترل محيط و روشهاي روانشناسي است. در اين مقاله بر روي اين روشها صحبت ميشود.
ارگونومي: به مطالعاتي اطلاق ميشود كه در آن ساخت تركيب و سازمان كار طراحي تجهيزات شغل و محل كار در رابطه با عامل انساني مورد بررسي قرار ميگيرد و در اين روشها به مسائل فيزيولوژيكي، ادراكي و تاحدي رفتاري انسان توجه ميگردد.
روشهاي بيومكانيكي: اين روشها تعامل فيزيكي بين انسان و سيستم مكانيكي اطراف او را مورد نظر داشته، ابزار، تجهيزات و تسهيلات محل كار را در اين رابطه مورد مطالعه قرار ميدهد.
مهندسي سيستم ها: در اين روش با توجه به اصول سيستمها تمامي اجزاي موجود شناسائي شده و با استفاده ار روشهاي تجزيه و تحليل كمي مسائل ايمني را مورد مطالعه قرار ميدهد.
روشهاي اكتشافي: در اين روشها با مطاله در نحوه توزيع و تشخيص بيماريها و روشهاي آماري و مقايسه ميزان سلامت و ايمني مورد تحليل قرار ميگيرد.
روشهاي رفتاري: در اين روشها براي بررسي ايمني و سلامت از متغير هايي نظير رضايت از كار ، انگيزش، مشاركت و عواملي از اين دست پرداخته ميشود كه در اين مقاله از اين روشها نيز استفاده ميشود (ميرسپاسي ۱۳۷۵، ۲۳۹-۲۴۰).
با توجه به اهميت ايمني و سلامت، كارفرمايان همواره از طرف افراد جامعه، كارگران و كارمندان و گروهها و اتحاديههاي كارگري به منظور پذيرفتن مسئوليت بيشتر در مورد ايمني و سلامت كاركنان تحت فشار بودهاند. اين فشارها باعث شده تا دولتها به ايجاد قوانين پوششدهنده ايمني و سلامت اقدام كنند كه به دليل عدم توجه كافي و وجود مشكلات بنيادي در اغلب موارد منجر به پيچيدگي فرايند توليد و عدم شمول برخي افراد در بعضي زمينهها ميشوند. به علاوه اين مشكل بوسيله تلاشهاي غير موثر و بدون برنامه بعضي از دولتها، اتحاديهها و شركتها حادتر ميشود (استون ۲۰۰۴، ۶۴۶-۶۴۷).
در هر يك از كشورها براي ايمني و سلامت محيط كار قوانيني وجود دارد كه البته شدت و ضعف آن با توجه به ميزان توسعه يافتگي كشورها متفاوت است. در كشور ايران نيز قوانيني براي اين منظور پيش بيني شده است و بعد از انقلاب نيز توجه ويژهاي به اين امر شده است. براي صيانت از نيروي انساني و منابع مادي كشور رعايت دستورالعملهايي از سوي شوراي عالي حفاظت فني جهت تأمين ايمني و وزارت بهداشت جهت سلامتي تدوين ميشود كه براي كليه كارگاهها، كارفرمايان و كارآموزان الزامي است (ماده ۸۵ قانون كار). شوراي عالي حفاضت فني مسئول تهيه آييننامههاي حفاظت فني ميباشد ( ماده ۸۶ قانون كار).
در ايران اشخاص حقيقي و حقوقي كه قصد تأسيس كارخانه داشته باشند بايد طرحهاي خود را از نظر ايمني به تأييد وزارت كار (شوراي عالي حفاظت فني) و از نظر سلامت به تأييد وزارت بهداشت برسانند. اين موارد در خصوص واردات ماشين آلات هم صادق است ( مواد ۸۷ الي ۹۰ قانون كار).
در مورد كاركنان نيز كارفرمايان براي حفاظت از ايمني و سلامت كاركنان در محيط كار مكلف به تهيه تمامي وسايل ايمني و ارائه آموزشهاي لازم ميباشند. همچنين كاركناني كه در معرض بيماريهاي ناشي از كار هستند بايد پرونده پزشكي داشته باشند و هر سال يكبار توسط مراكز درماني مورد تأييد، معاينه شده و نتيجه در پرونده آنها ثبت شود. چنانچه بيماري ناشي از كار در فرد تشخيص داده شود كارفرما مكلف است اين فرد را بدون كاهش حقالسعي در قسمت مناسب ديگري به كار گمارد. در صورت تعدد اين بيماران وزارت كار مكلف است تا از محيط كار براي كنترل موارد ايمني و سلامت بازديد به عمل آورد و با بررسي شرايط و در صورت لزوم براي پيشگيري از بيماريهاي محيط كار كميته حفاظت فني و بهداشت كار توسط وزارتخانههاي كار و بهداشت تشكيل خواهد شد. وظيفه كميته مذكور برقراري ارتباط ميان وزارتخانههاي مسئول و كارفرما ميباشد و اين كميته از افراد متخصص با تأييد وزارتخانههاي مسئول تشكيل ميشود (ماده ۹۱ الي ۹۳ قانون كار).
و….
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.