تاریخ انتشار | 30 ژانویه 2022 |
---|---|
فرمت فایل | ورد ـ word ـ قابل ویرایش |
تعداد صفحات | 4 صفحه |
این تحقیق مقاله دارای موضوعاتی همچون مقدمه تحلیل نتیجه گیری و … می باشد . در ۴ صفحه تنظظیم شده است و دارای سوند ورد word قابل ویرایش است
در آيات قرآن مجيد و روايات معصومان عليهم السلام، نسبت به اهتمام به قرآن و آداب حضور در پيشگاه اين كتاب آسمانى، از جنبه هاى گوناگون تأكيد شده است.
خداوند، كلام خود را با اوصافى چون «عظيم»، «مجيد»، «كريم»، «عزيز» و «احسن الحديث» ستوده است. «۱»
رسول خدا صلى الله عليه و آله درباره منزلت و حرمت قرآن مىفرمايد: قرآن پس از خدا، با فضيلتترين و محترمترين چيزهاست. هر كه آن را گرامى دارد، خدا را گرامى داشته است و هر كس گرامىاش نشمارد، حرمت خداوند را سبك شمرده است. «۲»
همچنين مىفرمايد:برترى قرآن بر سخنان ديگر، همچون برترى خداوند بر خلق خداست. «۳»
قرآن كريم جلوهگاه نور خداست. امام صادق عليه السلام فرمود: «لَقَدْ تَجَلَّى اللَّهُ لِخَلْقِهِ فى كَلامِهِ وَ لكِنَّهُمْ لا يُبْصِرُونَ» «۴» خداوند در كلام خود (قرآن) بر بندگان خود تجلّى كرده است، ولى مردم نمىبينند.
ما بايد به محضر قرآن مشرّف شويم و دست نياز به دامنش دراز كنيم و عاجزانه از آستانش هدايت بطلبيم. در اين فصل، براى بيان چگونگى حضور و رعايت آداب آن در پيشگاه قرآن مجيد به شرح مطالبى مىپردازيم:
از آنجا كه قرآن مجيد سخن خدا و بهترين هديه از سوى پروردگار عالميان براى انسانها است، ضرورى است كه در برخورد با قرآن، نهايت اهتمام به خرج داده شود و حتى در برخورد با ظاهر اين كتاب مقدس، توجه خاص مبذول گردد.
بهعنوان مثال، محل نگهدارى آن در منزل بهترين جاى خانه باشد، بهگونهاى كه در مواقع استراحت و غير آن كوچكترين بىادبى نسبت به آن صورت نگيرد. در چاپ و نشر اين كتاب آسمانى نيز دقت شود و آن را با كاغذ، صحافى و خط خوب و با كيفيت عالى چاپ و منتشر كنيم و از چاپ آن به شكل نامناسب خوددارى و جلوگيرى نماييم.
شارع مقدس نيز براى رعايت حرمت ظاهرى قرآن، احكامى وضع نموده كه رعايت آنها علاوه بر اداى تكليف شرعى، نمايانگر احترام به قرآن از جان و دل است. برخى از اين احكام عبارتند از: حرمت نجس كردن خط و ورق قرآن و وجوب آب كشيدن فورى آن در صورت نجس شدن، حرمت قرار دادن قرآن بر روى نجاست و وجوب برداشتن آن در اين صورت، حرمت نوشتن آن با مركّب نجس، وجوب وضو گرفتن براى لمس خط قرآن، حرمت لمس آن بدون وضو و ندادن قرآن به كفّار و كسانىكه حرمت آن را نگه نمىدارند.
تأكيدى كه در متون اسلامى درباره قرائت اين كتاب الهى شده، نسبت به هيچ كتاب ديگرى نشده است؛ خداوند متعال در آيهاى مىفرمايد:آنچه را از قرآن ميسّر و ممكن است، بخوانيد. «۱»
در آيه ديگرىقرآن در قرآن آنان كه كتاب خدا را مىخوانند و نماز مىگزارند و از آنچه به آنها دادهايم، پنهانى و آشكار انفاق مىكنند، اميدوار به تجارتى هستند كه هرگز زيان ندارد. «۱»
در روايات معصومان عليهم السلام، قرائت قرآن مورد توجه و تأكيد قرار گرفته است. امام صادق عليه السلام مىفرمايد: قرآن، عهد و فرمان خدا با خلق است. پس شايسته است كه هر مسلمانى به اين عهدنامه بنگرد و روزى پنجاه آيه از آن بخواند. «۲»
در روايتى از رسول خدا صلى الله عليه و آله، تلاوت قرآن، جلا و صيقلدهنده دلهاى زنگارگرفته معرفى شده است. «۳»
امام صادق عليه السلام در مورد اهميت تلاوت قرآن در سنين جوانى فرمود:كسى كه در سنين جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش آميخته مىگردد. «۴»
و…
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.