تاریخ انتشار | 30 ژانویه 2022 |
---|---|
فرمت فایل | ورد ـ word ـ قابل ویرایش |
تعداد صفحات | 6 صفحه |
این تحقیق مقاله دارای موضوعاتی همچون مقدمه تحلیل نتیجه گیری و… می باشد و در ۶ صفحه تنظیم شده است و دارای سوند ورد word قابل ویرایش است
انسان موجودی شگفت است. کمال خواهی او نوعی زیادت طلبی و فزون خواهی را در وی ایجاد می کند که به هیچ چیز بسنده نمی کند و مانند دوزخ همواره ” هل من مزید ” می کند. این طبیعت بشری در کنار عجول و ظلوم بودن وی موجب می شود که همه چیز را زود و زیاد بخواهد. این گونه است که حتی اگر در هدف کمالی به اشتباه و خطا رود و راه گمراهی را در پیش گیرد ، این طبیعت با او همراه است و در دو سوی صعود و سقوط به نهایت می انجامد.
این طبیعت برای انسان کارآیی و فواید بسیاری دارد، ولی از آن جایی که انسان در محدودیت دنیا و ظرفیت های محدود آن زندگی می کند می بایست روشی را در پیش گیرد که زیاده خواهی وی او را به سوی نیستی سوق ندهد و یا دنیا را بر او تنگ و سخت و جهنم نسازد. این جاست که میانه روی و اقتصاد در زندگی به عنوان یک راه برونرفت از سوی دین و آموزه های وحیانی ارایه شده است تا بخش مادی او را مدیریت و مهار کند و اجازه ندهد تا دنیا را بر خود سخت و جنهم سازد و راه رشد و بالندگی را از وی سلب نماید.
نویسنده در این مطلب بر آن است تا به نقش میانه روی و اقتصاد و قناعت طبع در زندگی و آثار آن توجه دهد. با هم این مطلب را از نظر می گذرانیم.
آرزوهای انسانی چنان بلند و بسیار است که به نظر می رسد که عمر آدمی کفاف نمی دهد تا همه را ببیند و امکانات دنیایی نمی تواند همه را برآورد سازد. ریشه این زیاده خواهی را می بایست در ذات آدمی جست و جو کرد که به هیچ چیزی قانع نمی شود و اگر به مرتبه ای از خواسته ای دست یابد، مرتبه بالاتر و برتر را می جوید. این همان چیزی است که به آن کمال خواهی مطلق و تمامیت خواهی کامل انسان تعبیر می شود؛ چرا که تا به تمام کمال چیزی نرسد دست از آن بر نمی دارد و به کم و میانه آن رضایت نمی دهد.
اما چنان که گفته شد، ظرفیت دنیا و امکانات آن محدود است و نمی تواند پاسخ گوی این نیاز آدمی باشد، به ویژه اگر این خواسته ها در حوزه مادیات و اموری دنیوی باشد؛ چرا که دنیا بسیار محدود می باشد؛ اما اگر خواسته های انسانی غیر مادی و معنوی باشد، انسان می تواند در همین زندگی دنیوی به مراتبی دست یابد که بیرون از وهم وخیال آدمی باشد؛ چرا که ظرفیت روحی انسان چنان زیاد است که هرگز پایانی برای آن متصور نیست. از این روست که در روایات وارد شده که خداوند را ظرف دنیا از آسمان و زمین بر نمی تابد ولی قلب و دل مومن از چنان گنجایشی برخوردار می باشد که مظهر تجلیات کامل الهی می شود.
از آن جایی که زیاده خواهی های مادی انسان را چیزی پر نمی کند، می بایست راهکاری برای برونرفت از این مشکل بیابد. پاسخی که عقل و وحی به این مشکل می دهد، قناعت و اقتصاد است؛ چرا که اگر این راه را بر نگزیند همواره در رنج و عذاب خواهد بود تا مرگ جانش را بستاند. از این رو گفته اند: چشم تنگ دنیادوست را / یا قناعت پر کند یا خاک گور.
و…
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.