تاریخ انتشار | 04 جولای 2021 |
---|---|
فرمت فایل | قابل ویرایش – ورد – word |
تعداد صفحات | 10 صفحه |
تعريفهاي مختلفي از تورم وجود دارد که همه آنها تقريباً بيانگر يک موضوع هستند: تورم عبارت است از افزايش دائم و بي رويه سطح عمومي قيمت کالاها و خدمات که در نهايت به کاهش قدرت خريد و نابساماني اقتصادي ميشود.
یارانه چیست؟
عموماً یارانه به کمکی گفته می شود که دولت ها برای کمک به مردم کشورشان به انها پرداخت می کنند و به دو صورت نقدی و غیر نقدی می باشد.
یارانه غیر نقدی: به یارانه ای گقته می شود که دولت برای پایین اوردن قیمت کالاهای ضروری مانند نان و حامل های انرژی (برق، گاز، بنزین و …) می پردازد. مشکل این روش این است که افراد پردرامد جامعه که معمولا حدود ۲۰% جمعیت را تشکیل میدهند بیش از ۸۰% یارانه را به خود اختصاص میدهند.
یارانه نقدی: این نوع یارانه بصورت وجه نقد و برای کم کردن اختلاف طبقاتی موجود در جامعه به افراد کم درامد جامعه پرداخت می شود.
یارانه هدفمند چه نوع یارانه ای است؟
یارانه هدفمند (هدفمندی یارانه ها) معمولاً بصورت یارانه نقدی به قشر کم درامد جامعه و برای کاهش فاصله طبقاتی پرداخت می گردد.
هدفمند کردن یارانه ها و مشکلی به نام تورم:
تا سال ۲۰۰۸، اکثر کشورهای جهان قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا کرده و در بیشتر مواقع، ابتدا با مشکلات اقتصادی از جمله تورم غیرقابل کنترل مواجه شده اند که این مشکلات با اتخاذ سیاست های صحیح مرتفع گشته است.
برداشته شدن یارانه ها از سوخت و حامل های انرژی باعث کاهش درآمد و پس انداز خانوارها و در نتیجه کاهش مصرف کل جامعه می شود و این موضوع کاهش تورم را موجب خواهد شد. دکتر دیهیم نایب رییس انجمن اقتصاددانان با اشاره به مشکلات ناشی از توزیع پول به تشریح انتظارهای تورمی پرداخت و از “انتظار تورمی” به عنوان نگران کننده ترین بخش برداشته شدن یارانه ی سوخت در ایجاد تورم یاد کرد.
نایب رییس انجمن اقتصاددانان از اهمیت کانالیزه کردن مابه التفاوت پول یارانه ها به سمت تولید و ایجاد اشتغال سخن گفت و افزود: “در بحث هدفمند کردن یارانه ها بدترین کار ممکن، واگذاری پول به مردم است.
وی در ادامه پیشنهاد کرد که پول جمع آوری شده از هدفمندی یارانه ها به پایین آوردن هزینه تولید و ایجاد تکنولوژی برای مصرف کمتر انرژی اختصاص یابد و به زیرساخت ها بیش از پیش بها داده شود.
از سوي سخنگوي اقتصادي دولت مطرح شد؛
پاسخ به ادعاها درباره تورم هدفمندی یارانه ها
*گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره تورم هدفمند کردن یارانهها درست نیست
*مدل برخی مراکز برای محاسبه تورم، دم دستی و قدیمی است
در حالی که مرکز پژوهشهای مجلس مدعی شده بود تورم ناشی از تصمیم دولت برای اجرای هدفمند کردن یارانهها در سال آینده ۶۸درصد خواهد بود و احمد توکلی رئیس این مرکز نیز تورم سال آینده را ۷۵درصد پیشبینی کرده، سخنگوی اقتصادی دولت از ضعف کارشناسی این گمانهزنیها پرده برداشت.
وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در واکنش به گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس درباره میزان اثر تورمی درخواست دولت برای کسب ۴۰هزار میلیارد تومان درآمد از محل هدفمند کردن یارانهها در بودجه ۸۹ گفت: مدلهای مورد استفاده مرکز پژوهشهای مجلس برای پیشبینیهای اقتصادی بسیار قدیمی و دم دستی است و امروزه مدلهای کاملتر و معتبرتری مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سیدشمسالدین حسینی بابیان این که دولت گزارشهای مرکز پژوهشها را قبول ندارد، گفت: تورم هدفمند کردن یارانهها خیلی پائینتر از این اعداد و ارقام است و پیشبینی مرکز پژوهشهای مجلس در این زمینه مورد قبول نیست.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره اظهارنظر برخی از منتقدان درباره تورم ۴۰ هزار میلیارد تومانی یارانهها تصریح کرد: این پیشبینیها اصلاً مورد قبول دولت نیست، چرا که دلایل متعددی برای تردید یا رد کردن اعداد و ارقام پیشبینی شده وجود دارد.
حسینی در ادامه با تأکید بر رد هرگونه پیشبینی و اظهارنظر در این زمینه گفت: مدلهایی که برخی مراکز و دستگاهها برای این نوع پیشبینیها استفاده کردهاند مدلهای بسیار دمدستی و قدیمی است، به گونهای که سالهاست این مدلها برای اینگونه پیشبینیهای اقتصادی مورد استفاده قرار نمیگیرد و حتی برخی از آنها نیز اصلاح شده است.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در حالی که امروز مدلهای کاملتری وجود دارد که برای این نوع پیشبینیها مورد استفاده مراکز معتبر آماری و پژوهشی قرار میگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه شبیهسازی دوستان و مراکز آنها ناقص است، تصریح کرد: نکته بعد در این زمینه اینکه اساساً تمام این مدلها به نوعی گذشتهنگر هستند به گونهای که به لحاظ علمی نیز روندها و ساختارهای گذشته را مبنا قرار میدهند و حتی تغییرات را شبیهسازی میکنند.
سخنگوی اقتصادی دولت با توضیح اینکه حتی خود اقتصاددانان نیز معتقدند که این مدلها میتواند در شرایطی که تغییرات متعارفی از اقتصاد به وجود بیاید قابل توجه باشد، اضافه کرد: هنگامی که تغییرات سبب اصلاح ساختارها میشود، روند گذشته را کاملاً متفاوت میکند، نسبت قیمتهای نسبی را کاملاً به هم میریزد و حتی رفتارها را نیز تغییر میدهد، بنابراین میتوان اذعان کرد که نتایج این مدلها قابل اتکا نیست.
حسینی ادامه داد: منتهی نکتهای که در این جا نباید فراموش شود پاسخ به این سؤال است که مدلهای پیشبینی شده در مورد تورم توسط برخی از مراکز پژوهشی، سایر سیاستها و اقدامات دولت را چگونه تحلیل کردهاند؟ در خصوص کیفیت اجرایی سیاستهای دولت در زمان بعد و حال آن ، چه پیشبینی کردهاند؟ و اجزا و مؤلفهسیاستهای تعبیه شده در هدفمند کردن یارانهها را چگونه مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادهاند؟و ده ها سؤال دیگر …؟
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.