تاریخ انتشار | 21 ژوئن 2021 |
---|---|
فرمت فایل | قابل ویرایش – ورد – word |
تعداد صفحات | 97 صفحه |
نكات مهم در طبقه بندي كالاها :
۱)براي كليه كاركنان انبار ساده و قابل فهم باشد .
۲)با احتياجات مختلف سازمان منطبق و هماهنگ بوده و نياز آنها را به راحتي تأمين نمايد .
۳)انعطاف پذير بوده و با تغييرات كاهش يا افزايش تعداد اقلام كالاهاي مورد نياز قابل تطبيق باشد .
سيستم هاي اطلاعاتي انبار
تعريف سيستم هاي اطلاعاتي انبار و نتايج اجراي آن :
منظور از سيستم اطلاعاتي ايجاد روشي سيستماتيك و منطقي است براي اجراي عمليات مربوط به كالاي موجود در انبار و همچنين اعمال كنترل هاي لازم روي مراحل مختلف اين عمليات يا مي توان گفت كه ايجاد روشي است سيستماتيك و منطقي كه امكان انجام عمليات تهيه و نگهداري جنس را از مرحلة درخواست اجناس تا مرحلة تهيه كامل و تحويل به مصرف كننده ميسر مي سازد .
جزئيات عمليات در واحدهاي مختلف توليدي يا خدماتي ، بسته به نوع فعاليت و سازمان داخلي ، ممكن است با هم تفاوت داشته باشند ولي نتايج زير از اجراي هر طرح سيسنم اطلاعاتي انبار عايد مؤسسه مي شود :
۱)ايجاد رابطة بهتر و منطقي تر در داخل كارخانه براي تبادل اطلاعات .
۲)تسريع در عملكرد قسمتهاي مختلف به كمكطرح فرم هاي مناسب .
۳)ايجاد كنترل هاي بهتر در مؤسسه (كارخانه) .
۴)كمك به شناسايي بهتر كالاهاي موجود در انبار با توجه به تنوع آنها .
۵)طرح فرم هاي مناسبتر براي نگهداري حساب موجودي انبار (مثل كارت انبار و …) .
بخش هاي درگير در سيستم اطلاعاتي انبارها :
الف)حسابداري : جهت نگهداري حساب هاي مالي شركت و آمارهاي توليدي دو بخش حسابداري وجود دارد . حسابداري مالي و حسابداري صنعتي ارتباط بيشتري با انبارها دارد چرا كه جهت محاسبة سودآوري محصولات مختلف ومتعدد محاسبة بهاي تمام شده كالاهاي فروش رفته وموجود حائز اهميت است و اطلاعات آن جز با سيستم اطلاعاتي صحيح امكان پذير نيست .
ب)خريد : تهيه و تدارك كالاها و خدمات از طريق عاقلانه و رقابتي يعني با قيمت ، كميت ، كيفيت مناسب و از منبع مناسب و در زمان مناسب از وظايف اين بخش ميباشد خريدهاي اداره خريد بر سه دسته اند :
۱)كالاهائيكه بصورت برنامه ريزي شده و در آغاز هر سال معين شده است بصورت قرارداد خريداري مي شود .
۲)كالاهائيكه بر اساس درخواست خريد از طرف قسمت هاي مختلف كارخانه توسط مأمور خريد تهيه مي شود .
۳)كالاهائيكه بر اساس درخواست خريد از طرف قسمت هاي مختلف كارخانه بدون دخالت مأمور خريد تهيه مي شود و براي آنها نمي توان در آغاز سال برنامه ريزي ارائه نمود .
ج)بازرسي : در بسياري ازواحدهاي صنعتي براي كنترل كالاهاي صادره يا وارده را بر عهده دارد و در صورت عدم قبول كميت لازم ، عدم قبول ، آنرا در دستور جلسة بازرسي ذكر مي كند تا فوراً به اين امر رسيدگي شود .
سيستم اطلاعاتي انبارها و نقش كامپيوتر در آن :
كامپيوتر از ابزارهاي بسيار متداول سيستم هاي جاري سازمانها به شمار مي رود . در ايجاد يك سيستم كامپيوتري عمليات و اقدامات متنوع فوق و نيزتهيه دستورالعمل ها و اسناد موردنياز به منظور ايجاد يك سيستم در مراحل مختلفي انجام مي گيرد كه مختصر آن مراحلي بشرح زير است :
مراحلي ايجاد سيستم كامپيوتري :
۱)بررسي مقدماتي به منظور تعيين امكانپذيري سيستم كامپيوتري جهت انبارها (feasibility study) : در اين مرحله سيستم موجود مورد مطالعه و بررسي كلي قرار مي گيرد و مشخص مي شود كه آيا مي توان يك سيستم جديد كه برآورد كننده هدفها و نيازمنديهاي مديريت مي باشد طرح نمود يا نه ؟
حاصل كار feasibility Report است كه در آن نتايج بررسي و نيز پيشنهادات كلي و همچنين برنامه كار مراحل بعدي و تخمين هزينه ايجاد سيستم جديد درج گرديده است كه اين گزارش تقديم مدير يا شوراي مديران مي گردد .
فعاليت مربوط به موجودي را ميتوان در دو بخش بررسي نمود
۱)مديريت موجودي ها ۲)كنترل موجودي ها
مديريت موجودي ها:
عبارتست از تدوين سياست ها و روش و ارائه خط مشي اداره امور موجودي هاي واحدهاي صنعتي، در مديريت موجودي ها مديريت كارخانه دخالت مستقيم دارد و تعيين كننده خط مشي ها است.
كنترل موجودي ها:
نقش اجرا كننده و بكار گيرنده اين روشها جهت اعمال سياستهاي ارائه شده را در بر مي گيرد و امور كنترل موجودي ها بطور معمول زير نظر مدير توليد و در همكاري
نزديك با حسابداري صنعتي و فروش، خريد و قسمتهاي انبارها اجرا مي شود.
تعريف موجودي:
بطور كلي موجودي عبارتست از كالا يا متاعي كه براي مدتي بخواهد نگهداري شود ولي به اختصار ميتوان گفت كه عبارتست از:اجناس، مصالح، مواد، قطعات كه در امر توليد و فروش و اداره صنعت مورد استفاده قرار مي گيرد، موجودي ها قسمتي از دارائيهاي مؤسسه بشمار مي آيند و شامل تمام دارائيهاست.
علت نگهداري موجودي ها:
۱)بعلت دير رسيدن احتمالي مواد يا محصولات به كارخانه نگهداري موجودي ضروري است.
۲)بعلت تخفيف خريد مناسب يا توليد بيشتر در آيند موجودي بيشتري خريداري و نگهداري مي شوند.
۳)در موارد فصلي يا متغير بودن تقاضا يا فاسد نشدني بودن و با دوام بودن موجوديها، موجوي بيشتري نگهداري مي شوند.
۴-براي به حداقل رساندن عدم توانايي در پاسخگويي به تقاضاهاي مصرف كننده ضررها و هزينه هاي ناشي از كمبود موجودي
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.