تاریخ انتشار | 16 ژوئن 2021 |
---|---|
فرمت فایل | قابل ویرایش – ورد – word |
تعداد صفحات | 18 صفحه |
یکی از مواقعی که انگیزههای مدیریت برای مدیریت سود برانگیخته میشود؛ سال تغییر مدیریت و دورههای پیرامون آن است. سود گزارششده و مدیریت سود از جمله اطلاعات مالی مهم و اقداماتی است که به عنوان یک عامل برجسته در بررسیها و قضاوتها مدنظر تحلیلگران قرار میگیرد. تحقیق حاضر در نظر دارد مدیریت سود را در سال تغییر و دورههای پیرامون آن در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای ۱۳۸۳ الی ۱۳۸۷ بررسی کند. در این تحقیق با استفاده از الگوی تعدیلشده جونز، اقلام تعهدی اختیاری برآورد و به کمک آزمون مقایسه میانگین (آماره t)، تحلیل واریانس و آزمون ضریب رگرسیون (آماره F)، فرضیههای مورد آزمون قرار گرفتهاند. نتایج تحقیق، مدیریت مثبت سود در سال قبل از تغییر مدیریت را تایید کرده، ولی شواهدی از مدیریت منفی سود در سال تغییر و مدیریت مثبت سود در سال بعد از تغییر، به دست نیامده است. همچنین، نتایج تحقیق نشان داد که مدیریت سود به اندازه و نوع صنعتی که شرکتها در آن فعالیت دارند، بستگی ندارد.
در علم اقتصاد با فرض منطقی بودن رفتار افراد فرض میشود همه افراد به دنبال حداکثرسازی ثروت خود میباشند؛ پس مدیران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. حال مدیران با توجه به آزادی عمل خود در استفاده از رویههای حسابداری، خواهان آگاهی از چگونگی تاثیر عوامل مذکور از جمله رویههای حسابداری بر ثروت خود خواهند بود تا با به کارگیری آنها در جهت منافع خود، ثروت خود را تا حد ممکن افزایش دهند. افزایش ثروت مدیران میتواند همراه با کاهش ثروت سایر گروهها از جمله سهامداران باشد] ۷[. تفکیک مالکیت از مدیریت در شرکتهای سهامی، این امکان بالقوه را برای مدیران به وجود آورده است تا حداقل بخشی از ثروت گروههای درونسازمانی را به سمت خود منتقل کنند. زیرا اولاً مدیران به اطلاعاتی دسترسی دارند که سایر افراد حداقل به بخشی از آن دسترسی نخواهند داشت و ثانیاً به دلیل تهیه و ارسال بخشی از اطلاعات از جمله اطلاعات مالی توسط مدیران، این امکان برای آنها به وجود آمده تا بتوانند در جهت منافع خود اطلاعات مذکور را تغییر دهند. یکی از عواملی که سبب تشدید انگیزههای مدیریت سود میشود، تغییر مدیریت (مدیران ارشد) شرکتها است که موجب هویدا شدن این پدیده در دورههای تغییر و پیرامون آن میشود. این موضوع بیشتر توسط محققان در خارج از ایران مورد پژوهش قرار گرفته است. از این رو تحقیق حاضر در نظر دارد رفتار مدیریت شرکتهای ایرانی در مورد پدیده مدیریت سود را در دوره تغییر مدیریت و پیرامون آن مورد بررسی قرار دهد.
تغییر مدیریت و مدیریت سود
جنسن و مکلینگ (۱۹۷۶) نظریه نمایندگی را مطرح کردند؛ آنان مدیران شرکتها را به عنوان “کارگزاران” و سهامداران را به عنوان” کارگماران” تعریف کردند. در تحلیل آنان، یک سهامدار در تقابل با مدیران قرار دارد. به عبارتی، تصمیمگیری به مدیران تفویض میشود. اما مشکلی که در اینجا پیش میآید این است که کارگزاران لزوماً به نفع کارگماران تصمیمگیری نمیکنند. یکی از فرضیههای اصلی نظریه نمایندگی این است که”کارگماران” و “گارگزاران” تضاد منافع دارند. به عقیده آنان، انگیزههای مدیریت در جهت منافع شخصی است که این منافع برخلاف حداکثر کردن ثروت سهامداران میباشد. بر اساس این دیدگاه، مدیران جدید دارای انگیزههایی به شرح زیر جهت مدیریت سود هستند ]۲۵[:
حق تصدی و ارزش سرمایه انسانی: مدیران جدید به دنبال حداکثرسازی رفاه خود با حق تصدی میباشند. فاما (۱۹۸۰) خاطرنشان میسازد که مدیران بخشی از ثروت خود را در قالب سرمایه انسانی در اختیار شرکت قرار میدهند. مدیران در بازار کار نیروی انسانی بر اساس تجربیات (موفقیتها و شکستها) ارزشگذاری میشوند ]۲۱[. بازار با توجه به این تجربیات، پیوسته قیمتها را تعدیل میکند. اعداد و ارقام حسابداری به طور مستقیم یا غیرمستقیم به عنوان یکی از معیارهای اصلی تعیین نمره مندرج در کارنامه مدیران قلمداد میشود. محصول استخراجی از سیستم حسابداری منجر به تصمیمهای کارگماران برای خاتمه دادن و یا تمدید قراردادهای مدیران میشود؛ بنابراین مدیران جدید به دنبال پدیده “Big Bath” در سال تغییر و مدیریت مثبت سود در سال بعد هستند تا با تمدید قرارداد خود زمینه حداکثر کردن ثروت خویش را فراهم سازند.
قراردادهای جبران خدمات و طرحهای پاداش: تحقیقات معدودی در ایران راجع به طرحهای پاداش انجام گرفته است. گرچه خوشطینت و خانی (۱۳۸۲) نشان دادند که پرداخت پاداش بر مبنای سود نمیتواند اقدام صحیحی جهت همسوسازی منافع مدیران و سایر گروهها از جمله مالکان باشد؛ ولی ذکر این نکته ضروری به نظر میرسد که طرحهای پاداش در کشور ما با جزئیات و انواع مختلفی که در کشورهای دیگر برقرار است، وجود ندارد ]۸[. با این حال، هنگامیکه منافع مدیریت در طرحهای پاداش به خروجیهای سیستم حسابداری گره میخورد؛ انگیزههای مدیریت سود تقویت و در دورههای تغییر و پیرامون آن به حداکثر میرسد .
این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.