دانلود مقاله پیش بینی رفتارهای آسیب زا (اعتیاد و خود زنی) بر اساس سبک های فرزندپروری

دسته بندی : / / / /


تاریخ انتشار

31 می 2021

فرمت فایل

ورد – قابل ویرایش – word

تعداد صفحات

17 صفحه

برخی از عنواین از مقاله پیش بینی رفتارهای آسیب زا (اعتیاد و خود زنی) بر اساس سبک های فرزندپروری

  • پرسش اصلی تحقیق
  • فرضیه­ های تحقیق
  • اهمیت و اهداف تحقیق
  •  جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق در چیست؟ (تایید استاد راهنما و استاد مشاور مبنی بر تکراری نبودن تحقیق الزامی می باشد
  • مرور ادبیات و سوابق مربوطه
  • -نوع روش تحقیق
  • ابزار گرد آوری اطلاعات
  • روش گرد آوری اطلاعات (میدانی، کتابخانه ای و غیره):
  • جامعه آماری
  • روش توصیف و تجزیه تحلیل اطلاعات

 

برخی از توضیحات تحقیق مقاله پیش بینی رفتارهای آسیب زا (اعتیاد و خود زنی) بر اساس سبک های فرزندپروری

مسئله اصلی این پژوهش آن است که آیا اعتیاد (و به همراه آن رفتار خودزنی) که از جمله خطرات و تهدیدهای سلامت اجتماعی و روانی جوانان است و پیامد­های منفی زیادی دارد، بر اساس سبک­های فرزندپروری خانواده­ها، شیوه­های حل مسئله و تاب­آوری افراد قابل پیش­بینی است؟

زیرا  مطالعات مختلف نشان ­می­دهند برخی از سبک­های فرزند پروری به صورت مستقیم و غیر مستقیم ریسک فاکتورهای  اعتیاد به مواد مخدر است و يكي از عوامل مهم در ميزان گرايش به مواد مخدر، شيوه­­هاي فرزندپروري مي­باشد. به عنوان مثال، سبک فرزند پروروی والدين سهل­گير به طور غيرمستقيم  احتمال مصرف مواد در فرزندان را بالا می­برد و  كودكان والدين سهل­گير، علی­رغم شايستگي اجتماعي و عزت نفس] بالا دارای عيار بالايي در مشكلات رفتاري و مصرف مواد هستند (بامیستر، ۲۰۱۷). سبك­هاي فرزندپروري بر اساس دو مشخصه ميزان توقع و پاسخ­دهي طبقه­بندي مي­شوند. توقع به اين اشاره دارد كه والدين، رفتار پخته را از فرزندان خود انتظار دارند و پاسخ­دهي به اين اشاره دارد كه والدين گرمي عاطفي و پذيرش نشان دهند و خود را درگير كارهاي كودكان كنند. بر اين اساس، محققان سه سبك مستبد، سهل­گير و مقتدر را معرفي كردند (سوماکس و زابروسکی، ۲۰۱۷) . همچنین یک مطالعه نشان داد رابطه والد– فرزند، يك عرصه منطقي براي مطالعه اين كه چرا برخي از فرزندان، مواد مصرف مي­كنند و چرا برخي ديگر از مصرف امتناع مي­كنند، مي­باشد (آدالبلتوستز و هفستینسن،  ۲۰۱۱). برگ و همکاران (۲۰۱۶) در تحقيقي نشان دادند سبك والديني مقتدر پیش­بینی کننده مهمی برای عمده ای از مشکلاتت  رفتاري مانند مصرف الكل و مواد مخدر، است. همچنین آنها  نشان داد كه والدين سهل­گير موجب مصرف و افزايش مصرف الكل مي­شوند.

اعتياد وضعيتی است که درنتيجه مصرف پياپی يک ماده طبيعی يا مصنوعی بوجود می­آيد به طوری که شخص از نظر جسمانی وروانی به آن ماده وابسته می شود وابستگی جسمانی حالتی است که درآن بدن به ماده ای عادت می­کند. اختلالات مصرف مواد بر طبق  DSM-V ویژگی اصلی اختلال مصرف مواد مجموعه ای از نشانه های شناختی، رفتاری، و فیزیولوژیکی است که نشان می دهد فرد با وجود مشکلات قابل ملاحظه مرتبط با مواد، مصرف مواد را ادامه می دهد. ویژگی مهم اختلالات مصرف مواد تغییر اساسی در مدارهای مغزی است که امکان دارد بعد از مسمومیت زایی ادامه یابد، مخصوصا در افرادی که به اختلالات شدید مبتلا هستند. تاثیرات رفتاری این تغییرات مغزی ممکن است در برگشت های مکرر و اشتیاق شدید به دارو در مواقعی که افراد با محرکهای مرتبط با دارو مواجه می شوند، آشکار شوند. این تاثیرات مداوم دارو ممکن است در اثر روش های درمانی بلندمدت بهبود یابند(انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳؛ ترجمه سید محمدی، ۱۳۹۳). در مجموع، تشخیص اختلال مصرف مواد بر الگوی بیمارگون رفتارهای مرتبط با مصرف مواد استوار است. برای کمک به سازمان دهی، معیارملاک­های A را می توان متناسب با دسته بندی کلی کنترل معیوب، اختلال اجتماعی، مصرف مخاطره آمیز، و ملاک های دارویی در نظر گرفت (انجمن روانپزشکی آمریکا، ۲۰۱۳؛ ترجمه سید محمدی، ۱۳۹۳). همچنین خود زنی اقدامی است عمدی در آسیب رساندن غیر مرگبار به بدن خود در ابعادی غیر قابل قبول برای اجتماع به منظور کاهش فشار روانی که با آسیب بسیار عمده روانی همراه است و رفتارهایی مانند بریدن یا خراش شدید پوست، سوزاندن یا داغ کردن پوست بدن، زدن خود یا کوبیدن سر به دیوار، جلوگیری عمدی از ترمیم زخم، خوردن مواد سمی یا داروها به قصد آسیب به خود، فرو بردن اشیای خارجی به داخل پوست ، مصداق­های آسیب به خود یا خود زنی هستند (کاپلان ۲۰۱۰). خودآزاري به صورت قابل توجهي در دوره سني نوجواني از ساير دوره هاي سني شايع تر است. يافته­هاي همه­گيرشناسي شيوع طول عمر انواع رفتارهاي خودآزاري مستقيم را در دورهبزرگسالي در جمعيت بهنجار۶ درصد و در دوران نوجواني نزديك به ۱۴ درصد برآورد كرده­اند. همچنين بيشترين مراجعه­كنندگان با شكايت رفتارهاي خودآزاري در در سنین ۱۸ تا ۲۰ ساله می­باشند (رودام و همکاران، ۲۰۰۴).

به غیر از سبک فرزندآوری عوامل دیگری نیز می­توانند پیشبینی­کننده اعتیاد و رفتارهای آسیب­زا خودزنی باشند. ازجمله تاب­آوری. تاب آوري را یک فرآیند پویا می دانند که در آن افراد  با وجود تجارب آسیب زا یا مصیبت بار، سازگاري مثبت نشان می دهند. تاب آوري یا توانایی سازگاري مثبت با مصیبت و آسیب، یک موضوع روان شناختی است که در ارتباط با پاسخ فرد به تنش آسیب زا و موقعیت هاي مشکل آفرین زندگی بررسی شده است (مارین و گوردن[]، ۲۰۱۶). تاب آوري، صرف مقاومت منفعل در برابر آسيب ها يا شرايط تهديد كننده نيست بلكه فرد تاب آور، مشاركت كننده ي فعال و سازنده ي محيط پيراموني خويش است. تاب آوري، قابليت فرد در برقراري تعادل زيستي- رواني و معنوي، در مقابل شرايط مخاطره آميز و نوعي ترميم خود است كه با پيامدهاي مثبت هيجاني، عاطفي و شناختي همراه است (لوکاس و همکاران، ۲۰۱۵). تاب آوری یکی از مفاهیمی است که اخیراً در حوزه پیشگیری از اعتیاد و سایر اختلالات روانی و آسیب ها مطرح شده و می تواند کلید پیشگیری باشد. مفهوم تاب آوری شیفت به یك چهارچوب جدید را در زمینه پیش­بینی اعتیاد مطرح
می­كند. این شیفت از مبدأ كاهش ریسك فاكتورهای محیطی (كه زمینه ساز بروز رفتارهای ناسازگار و اختلالات روانی هستند) به سمت تاب­آوری و ارتقاء آن می­باشد. در این چهارچوب جدید، شناخت عوامل محافظت كننده محیطی، اصلی است كه از آن می توان به سان سپری در مقابل اثرات زیان آور ریسك فاكتورها استفاده كرد. به علاوه آگاهی و شناخت آسیب­پذیری­های فردی كه تهدیدی برای تاب آوری به شمار می رود از اهمیت زیادی برخوردار است (رینوف و آلیا، ۲۰۱۰).

مولفه دیگر مورد بررسی در زمینه رفتارهای آسیب زا در این پژوهش، حل مسئله است. مهارت حل مسئله یک مهارت مهم در پیشگیری ودرمان اعتیاد محسوب می­شود و فقدان این مهارت یک عامل مهم در رشد و تداوم مصرف مواد به شمار می رود. افرادی که با مشکالت و مسائل مختلف روبرو هستند. چنانچه توانایی حل مسائل و مشکالت را نداشته باشند ممکن به راه حل های ناسازگارانه و غیر منطقی روی اورند و مسئله را پیچیده تراز آنچه هست کنند. استفاده از سیگار، موادمخدر، مشروبات الکی از جمله راه های ناپخته­ای هست که برخی از افراد هنگام رویایی با مسائل زندگی از ان به عنوان یک راهکار استفاده می­کنند. درواقع این افراد بجای مقابله مسئله مدار با مشکالت از مقابله هیجان مدار استفاده می­کنند (هودرو همکاران، ۲۰۱۷).

در نهایت خدمت سربازی ورود به محیطی است که به دلیل ناآشنایی با آن همواره با ترس و دلهره جوانان و خانواده­هایشان همراه می­باشد. مواجهه با نقش­های جدید، آموزش­های سخت و مداوم و بسیاری از مسائل دیگر می­تواند به عنوان عوامل استرس­زا در این دوره قلمداد شود که اگر انطباق و  سازگاری را به همراه نداشته باشد، احتمال شکل­گیری آسیب­های روانی- اجتماعی را به همراه دارد. از جمله مهم­ترین این آسیب­ها اقدام به طیف رفتارهای خودکشی­گرا ، خودزنی (خودزنی یک رفتار عمدی برای آسیب رساندن به خود است، که انواع مختلفی دارد. شایع­ترین این آسیب­ها شامل بریدن یا خراش روی بدن با هر نوع شی تیز مانند چاقو– تیغ و حتی ناخن و… می­باشد) و مصرف مواد مخدر در سربازان است که خود معلول عوامل بالاست. با توجه به مطالب بالا هدف اصلی این پژوهش پیش­بینی اعتیاد و خودزنی بر اساس  عوامل مختلف تاب­آوری، شیوه­های حل مسئله، و فرزند پروری است.

 

۲-۳- فرضیه­ های تحقیق:

  1. شيوه‌هاي فرزند‌پروري پیشبینی­کننده رفتارهاي‌ آسيب‌زا (اعتياد به مواد مخدر و خودزني) در سربازان ۱۸-۲۲ سال مراجعه کننده به مرکز روانپزشکی ۵۰۵ ارتش هستند.
  2. مهارت‌هاي حل‌مسئله پیشبینی­کننده رفتارهاي‌ آسيب‌زا (اعتياد به مواد مخدر و خودزني) در سربازان ۱۸-۲۲ سال مراجعه کننده به مرکز روانپزشکی ۵۰۵ ارتش هستند.
  3. تاب‌آوري پیشبینی ­کننده رفتارهاي‌ آسيب‌زا (اعتياد به مواد مخدر و خودزني) در سربازان ۱۸-۲۲ سال مراجعه کننده به مرکز روانپزشکی ۵۰۵ ارتش است.

 

۲-۴-اهمیت و اهداف تحقیق:

ضرورت پژوهش: در سال هاي اخير سوء مصرف مواد مخدر در سراسر جهان افزايش يافته است، به طوري كه در حال حا ضر همه كشورهاي جهان ، هزينه هاي قابل توجهي را در نتيجه خسارت هاي ناشي از سوءمصرف مواد متقبل مي شوند در واقع، سوءمصرف مواد مخدر هزينه هاي اجتماعي و اقتصادي گزافي از طريق اثرات مخرب خود بر سلامت افراد و افزايش جرم و جنايت و مرگ و مير در جامعه تحميل كرده است و در نتيجه به يك تهديد بزرگ براي جوامع تبديل شده است. بررسي علل سوءمصرف مواد مخدر جوانان از اين نظر حياتي است كه سوءمصرف مواد در جوانان مسايل چندي در سلامتي و بهزيستي آنان از قبيل افزايش خطر آسيب و مرگ از طريق خشونت بين فردي، افزايش رفتارهاي پرخطر خودزنی، ابتلا به بيماري هايي چون ايدز و مسايل و مشكلات تحصيلي را افزايش مي دهد (میسیا، ۲۰۰۹)

 

اهداف :
  • پیشبینی اعتیاد و خود زنی براساس تاب­آوری در سربازان ۱۸-۲۲ سال مراجعه کننده به مرکز روانپزشکی ۵۰۵ ارتش.
  • پیشبینی اعتیاد و خود زنی براساس حل مسئله در سربازان ۱۸-۲۲ سال مراجعه کننده به مرکز روانپزشکی ۵۰۵ ارتش.

 

این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید. ( بالای صفحه )

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “دانلود مقاله پیش بینی رفتارهای آسیب زا (اعتیاد و خود زنی) بر اساس سبک های فرزندپروری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برو بالا