دانلود تحقیق مقاله تاثیر سوء مصرف مواد براختلالات

دسته بندی : / / / / /

این مقاله تاثیر سو مصرف مواد  برای دانشجویان و محققان رشته های رشته علوم اجتماعی ، رشته علوم تربیتی ، رشته روانشناسی ، رشته جامعه شناسی ، رشته مشاوره ، رشته بهداشت حرفه ای … بسیار مناسب است. و در 47 صفحه تنظیم شده است.


تاریخ انتشار

27 آوریل 2020

تعداد صفحات

47 صفحه

فرمت فایل

ورد – word قابل ویرایش

برخی عناوین به کار رفته در تحقیق مقاله تاثیر سوء مصرف مواد براختلالات

 

  • تاريخچه اعتياد در ايران
  • تعريف اعتياد
  • عوارض و زمينه هاي جسمي و رواني اعتياد به مواد مخدر
  • متغيرها و مفاهيم اساسي پژوهش
  • سوء مصرف مواد يا وابستگي به مواد
  • انواع اعتياد
  • عوارض اعتياد يا سوء مصرف مواد مخدر
  • تأثيرات مواد

این مقاله برای دانشجویان و محققان رشته های رشته علوم اجتماعی ، رشته علوم تربیتی ، رشته روانشناسی ، رشته جامعه شناسی ، رشته مشاوره ، رشته بهداشت حرفه ای … بسیار مناسب است. و در ۴۷ صفحه تنظیم شده است.

برخی از توضیحات این تحقیق یا مقاله درباره اعتیاد و تاثیر سوء مصرف آن

تاريخچه اعتياد در ايران

سابقه مصرف مواد مخدر براي اولين بار در زمينه استفاده هاي طبي و به عنوان دارو و استفاده براي تسكين درد از طريق خوردن يا ماليدن بر روي عضو بوده است.

بنابراين كاربرد اصلي و اوليه شيره خشخاش كه قديمي ترين ماده مخدر است جهت مصارف پزشكي بود ولي در موارد بسياري از سوي سران و بزرگان به شكل تفنني هم مصرف مي گرديد.

عصر صفوي را مي توان عصر آغاز مواد مخدر به صورت گسترده دانست. اوج مصرف مواد مخدر، بعد از صفويه، به عصر قاجار مي رسد.

مصرف مواد مخدر از زمان قاجاريه با فعاليت استعمارگران شكل گرفته است و در واقع شكل سياهي مواد مخدر از اين زمان آغاز مي گردد. توطئه پزشكان و مستشاران خارجي و رواج شايعات مربوط به خواص بيشمار ترياك در زمينه هاي مختلف، باعث رواج بيشتر مصرف و آغاز كشت خشخاش در نواحي مختلف كشور گرديد.

تعريف اعتياد

اعتياد عبارت است از اينكه فرد به يك كار يكنواخت روي آورد و آن را مرتب و از روي عادت انجام دهد. بعضي از كارها از روي عادت و پشت سرهم به وجود مي آيد كه آن را اعتياد مي گويند. مثلاً سيگار كشيدن يك عادت است و يك اعتياد. اعتياد انواع گوناگوني دارد

امروزه تعداد زيادي از مردم دنيا معتاد به مواد مخدر هستند. از نظر پزشكي و روان پزشكي امروزه ثابت شده است كه فرد معتاد مشكل عقلي و فكري پيدا مي كند. دائماً به فكر تهيه مواد مخدر است و او را از جامعه جدا مي كند و براي خودش زندگي نكبت بار و دور از اجتماع را به وجود مي آورد و خودش را نابود مي سازد.

عوارض و زمينه هاي جسمي و رواني اعتياد به مواد مخدر

آقاي دكتر پژوهنده در بخش دوم تحقيق خود و همان طور كه قبلاً اشاره شد، به بررسي زمينه هاي رواني اعتياد پرداخته، كه در اين رابطه خاطرنشان مي سازد كه عده اي از مؤلفين به كاهش آندروفين ها در مغز و تمايل ناخودآگاه خود به سوي مواد مخدر معتقدند و برخي از محققين در يافته هايشان اساساً در ميان عوامل زمينه اي، سه عامل از اهميت بيشتري برخورداند:

۱- فشارهاي رواني  ۲- افسردگي دروني (حدود ۲۰% زمينه اعتياد را تشكيل مي دهد) ۳- شخصيت ضد اجتماعي معتادين

متغيرها و مفاهيم اساسي پژوهش

در اين پژوهش متغير مستقل «مسأله سوءِ مصرف مواد مخدر در افراد مي باشد»

و متغير وابسته «اختلالات يا بيماري هاي رواني بوده» كه عمدتاً تأثير سوءِ مصرف مواد را بر اختلالات رواني در افراد معتاد مورد بررسي قرار مي دهيم.

مفاهيم اساسي در پژوهش

۱- اختلالات يا بيماري هاي رواني

۲- سوءِ يا وابستگي به مواد مخدر

۳- مواد افيوني يا مخدر

۴- اعتياد

۵- زنداني

۶- غير زنداني

با توجه به پژوهش هاي انجام شده از شايع ترين بيماري هاي رواني در معتادين اختلال افسردگي و اختلال شخصيت ضد اجتماعي است كه به طور خلاصه تعريف كوتاهي از اين اختلالات بيان خواهيم كرد.

اختلالات عاطفي يا خلقي

اختلالات خلقي طيف وسيعي از اختلالات را در بر مي گيرد كه در آنها خلق بيمارگونه و آشفتگي هاي وابسته به آن بر شكل باليني مسلط است. اختلالات خلقي در راه هاي DSM.IV اختلالات عاطفي ناميده مي شود.

اختلال شخصيت

اين اختلالات فاقد علائم تشخيصي نوروتيك ها مي باشند و در مقابل استرسها حساسيت كمتري نشان مي دهند و بيشتر يك روش ناسازگاري شديد را در شخصيت خود بروز مي دهند.

اختلال شخصيت ضد اجتماعي

يكي از شايع ترين اختلالات شخصيت در سوء مصرف كنندگان مواد مخدر اختلال ضد اجتماعياست. به طور كلي شخصيت دلالت بر ويژگي ها و خصوصيات تقريباً ثابت هر شخص دارد.

علائم اختلال شخصيت ضد اجتماعي

اين افراد داراي ظاهري طبيعي و گرم، دروغگويي، مدرسه گريزي، فرار از خانه، دعوا، سوءمصرف زودرس مواد و … هستند.

اعتياد و اختلالات رواني

تعريف اختلالات مربوط به اعتياد يا مبتني بر كميت، فراواني و يا شدت شكايات جويانه از طرف بيمار مي باشد و يا اينكه اصطلاح «مصرف غيرقانوني مواد مخدر» و اختلالات مربوط به اعتياد قرار مي گيرد.

 

سوء مصرف مواد substance abuse

در مقابل بيماران «وابسته» كساني هستند كه اقدام به مصرف مواد مي كنند ولي با مشخصاتي كه در بالا براي بيماران وابسته به مواد ذكر شد مطابقت ندارند، در اين گروه شدت مصرف به حدي نمي باشد كه وابسته تلقي شوند

سوء مصرف مواد يا وابستگي به مواد

سوء مصرف از مواد مخدر طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني در سال ۱۹۶۸ عبارن بوده از «مصرف مواد مخدر به نحو مستمر يا اتفاقي و ناسازگار با كارهاي پذيرفته شده پزشكي يا بدون رابطه با اين كارها» ولي چون احساس مي شود كه اين اصطلاح مبهم است به جاي آن مصرف زيانبار به كار گرفته شود

انواع اعتياد

اعتياد دو نوع است:

۱- اعتياد رواني                                        ۲- اعتياد جسمي

بعضي از مواد مخدر اعتياد رواني ايجاد مي كنند و بعضي ديگر مثل الكل و هروئين و داروهاي آرام بخش موجب اعتياد جسمي و رواني توأم مي شوند.

عوارض اعتياد يا سوء مصرف مواد مخدر

از عوارض و زيان هايي كه مصرف مواد مخدر بر بدن و روان انسان به جاي مي گذارد مي توان موارد زير را ذكر كرد:

۱- عوارض جسمي                               ۲- عوارض شناختي                                    ۳- عوارض رواني

۴- عوارض اجتماعي                             ۵- عوارض روانشناختي                                ۶- عوارض جسمي

تأثيرات مواد

هريك از انواع مواد مخدر از قدرت ايجاد تغييرات روحي رفتاري در فرد مصرف كننده برخوردار است هر نوع ماده مخدر بر اثر تكرار مصرف باعث ايجاد اعتياد (اجبار به مصرف به رغم مشكلات آشكار به وجود آمده) مي شود.

 

این ها فقط بخشی از متون این مقاله و تحقیق و پروژه به صورت پراکنده و ناقص می باشد ، برای دانلود تحقیق ، دانلود مقاله ، دانلود پروژه به صورت کامل لطفا آن را خریداری نمایید.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “دانلود تحقیق مقاله تاثیر سوء مصرف مواد براختلالات”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برو بالا